Протокол випробувань реакції покриття Zinga на пожежу

Метою випробувань реагування на пожежу є визначення поведінки матеріалу під час пожежі, а також горючості матеріалів.

Мета тесту
Випробування реакції матеріалу на загоряння відповідно до БС 476-Ч. 7 (1971).
 
1. Реакція на пожежу
Метою випробувань реагування на пожежу є визначення поведінки матеріалу під час пожежі, а також горючості матеріалів. Характеристика такої поведінки на підставі результатів тестування є лише умовним значенням, тому результати тестування не вважаються «абсолютною величиною».
 
Крім того, реакція на пожежу сильно залежить від способу розміщення матеріалу у вогні.
 
Отже, такі тестові матеріали, які використовуються для покриття підлоги або стін, повинні бути закріплені в тому положенні, в якому вони застосовуються на практиці.
 
2. Опис тесту
Виходячи з вимог замовника, що фінансує випробування, випробування проводилися відповідно до вимог британського стандарту «BS 476, Part 7 – 1971 – Materials Surface Spread Test».
 
Цей метод випробувань вимірює бічне поширення полум'я по поверхні зразка матеріалу у вертикальному положенні і заснований на класифікаційній системі, заснованої на швидкості і ступеня поширення полум'я.
 
Дані випробувань дають дані, які можна використовувати для порівняння з поведінкою плоских матеріалів, складів або збірок, в яких поверхня підлягає впливу.
 
Класифікація матеріалів здійснюється відповідно до «БС 476, ч. 7 – 1971 р. – Випробування матеріалів на поверхневе поширення».
Класифікація здійснюється за «НБН 21-203 – червень 1980 р.: Протипожежний захист будівель – Реакція матеріалів на пожежу – Будівлі з високим і середнім ступенем поширення вогню»
 
3. Висновок
Результати випробувань стосуються тільки поведінки зразків матеріалу при певних умовах, вони не є єдиним критерієм для визначення потенційної пожежної небезпеки при використанні матеріалу.
 
Результати випробувань поширюються тільки на зразки матеріалу в тому вигляді, в якому вони проходили перевірку. Невелика різниця в складі або товщині зразка може мати значний вплив на поведінку випробувань і, таким чином, може визнати результати випробувань недійсними.
 
Повинно бути забезпечено, щоб будь-який продукт, що поставляється або використовується, був повністю представлений тестовими зразками.
 
Сталева пластина, покрита Zinga, як наведено в § 1, класифікується за умовами випробувань наступним чином:
відповідно до BS 476 – Частина 7: Клас 1
відповідно до NBN S 21 – 203: A1

 
 
Гент, 16 грудня 1991 р.
Проф.док Р Минн
Директор