ZINGA®

ZINGA® - це однокомпонентне тонкоплівкове цинкове покриття, що містить 96% цинку (пилу) в сухій плівці. Це металеве, а не лакофарбове покриття.  Ступінь чистоти використовуваного цинку настільки велика, що сухе покриття ZINGA® зовсім не містить токсичних елементів.



Коли два різних метали вступають в контакт один з одним в присутності електроліту (наприклад, води), вони утворюють гальванічну пару, в якій менший благородний метал (наприклад, цинк) роз'їдається на користь більш благородного металу (наприклад, сталі). Ця електрохімічна реакція є основою для складного поля під назвою катодний захист.
Zinga® є виключно ефективним високоякісним промисловим продуктом з найширшим застосуванням.
Порівняння покриття ZINGA® з фарбами та гарячою гальванізацією
Підготовка поверхні, методи нанесення, ZINGA® на (старій) гарячеоцинкованій поверхні та ZINGA® - відновлення, покриття ZINGA® додатковим шаром
Застосування покриття ZINGA® для забезпечення захисту металевих конструкцій від іржі та корозії


ZINGA®
  спочатку була винайдена в Університеті Гента, Бельгія, в 1970-х роках і з тих пір використовується в широкому спектрі проектів по всьому світу.
 
Покриття ZINGA®  - це тонкоплівкове цинкове покриття, яке надзвичайно ефективне для захисту чорних металів від іржі. Він поєднує в собі переваги гарячого цинкування і фарбування покриттів, усуває ряд їх недоліків і має унікальні переваги. Покриття ZINGA®  забезпечує як активний (катодний) захист, подібний до гарячого цинкування, так і пасивний (бар'єрний/плівковий) захист від іржі, як фарби. Основним принципом захисту чорних металів  покриттям ZINGA®  є принцип катодного (активного) захисту жертовними електронами. Принцип полягає в тому, що один метал (цинк) споживається для захисту іншого металу (заліза).  Основним аргументом на користь використання цинку в якості захисного покриття для сталі є той факт, що цинк роз'їдається набагато повільніше, ніж залізо в більшості середовищ.
 
 

 


Шар ZINGA® (під мікроскопом)

Слой ZINGA® (под микроскопом)