Звіт про результати дослідження гальванічної взаємодії покриття Zingа зі сталлю, покритою гарячим цинкуванням

На прохання М. Віллемота, ZingaMetall, Еке в лабораторії технічної хімії були проведені дослідження гальванічної взаємодії покриття Zinga і сталі з гарячим цинкуванням покриття.

1. Запит.
На прохання М. Віллемота, ZingaMetall, Еке в лабораторії технічної хімії були проведені дослідження гальванічної взаємодії покриття Zinga і сталі з гарячим цинкуванням. Точніше, полярність покриття Zinga, що взаємодіє в тандемі зі сталевою пластиною, покритої гарячим цинкуванням, не контролювалася.
 
Ця проблема виникає, якщо покриття Zinga наноситься на оцинковану поверхню (гаряче цинкування) і покриття пошкоджується.
 
2. Експеримент.
Два електроди (2,5 см2), один виготовлений з гарячої оцинкованої сталі, один зі сталі з покриттям Zinga (50 мкм), були короткозамкнені через амперметр з нульовим опором в розчині, що містить 3,5% NaCl при температурі 30°С. Під час вимірювання струм постійно фіксувався.
Полярність струму визначає, який електрод буде анодом, а який катодом..
 
3. Результати.
Сталева пластина, покрита Zinga, була анодом гальванічної пари (і таким чином захищала гарячу оцинковану пластину) протягом 164 годин з початковою щільністю струму 20 мкА. Щільність струму знизилася через 20 годин до 13 мкА і протягом 141 години продовжувала повільно знижуватися до нуля.
 
Через 164 години полярність змінилася і сталева пластина, покрита гарячим цинкуванням, стала анодом.
 
Цвайнаарде, 21 жовтня 1986 р.
Підпис
Док. Дж.Дефранк